- Energiapuukuormaa purkaessa pyri sijoittamaan kone pinon suuntaisesti, eli kuorman purku tapahtuu ”pylvästyylillä”.
Tällaisesta koneen sijoittamisesta on etua lähes kaikilla energiapuulajeilla. Ranka- ja kokopuuta purettaessa kuljettajan on helpompi rakentaa pino hallitusti. Lisäksi puiden purkumatka kuormatilasta kasaan on lyhyt. Purettaessa hakkuutähde– tai kantokuormaa kuormatilasta tippuu yleensä enemmän pienikokoista puu-, oksa- ja neulasmassaa. Käyttämällä pylvästyyliä nämä massat tippuvat suoraan kasan alle. Yleisesti pylvästyyli helpottaa sekä hakkuutähde- ja kantokasojen rakentamista että kuorman purkamista. - Sijoita pinon pohjalle riittävästi aluspuita.
Aluspuut estävät maaperän kosteutta siirtymästä pinon alimpiin kerroksiin. Lisäksi ne lisäävät pinon tuulettumista ja estävät sitä kallistumasta tai kaatumasta. - Pura kuorma siten, että ranka- ja kokopuiden tyvet osoittavat tielle päin. Jos mahdollista, valitse kasalle mahdollisimman tuulinen paikka.
Tyvien asettaminen tielle päin helpottaa tienvarsihakkurin toimintaa. Tuulinen ja avoin paikka puolestaan nopeuttaa puuaineksen kuivumista; vesi valuu kohti latvoja, ja tuuli ja auringon säteet ”kohdistuvat tasaisesti koko varastopinoon”. (Hyvän metsänhoidon…2010) - Jatka pinon rakentamista ensin pituussuunnassa ja vasta sitten pystysuunnassa.
Aseta taakat mahdollisimman suoraan. Näin tehden kasa purkautuu helpommin. - Tee pinosta mahdollisimman korkea (4–5 m), ja tee pinon yläosaan noin metrin pituinen lippa.
Pinon kastuva päällysosa on tällöin mahdollisimman pieni. Lippa puolestaan suojaa pinon alaosaa sateelta ja lumelta. - Työmaaohjeissa on kerrottu, mikäli pinot on peitettävä.
Jos pinot on peitettävä, niin nosta peitteiden päälle muutama kourakasa energiapuuta. Tuuli ei pääse tällöin liikuttamaan peitettä.

