Vie avonainen koura kasalle noin 0,5 metriä karikoiden yläpuolelta. Taitojen karttuessa kouran voi viedä kasalle myös karikoiden välistä. Tämä lyhentää kuormaimen kulkemaa matkaa. Vienti karikoiden välistä edellyttää kuitenkin riittävän suurta karikoiden väliä, ja konemallista riippuen tämä ei ole välttämättä mahdollista.

Pyri pitämään kuormaimen asento jokseenkin samassa, A-kirjaimen muotoisessa asennossa. Toteuta tarvittava loppuliike kouran viemiseksi kasalle jatkopuomin avulla. Huomioi, että jatkopuomi on tarkoitettu taakan vetämistä varten. Vältä siis taakan nostamista suoraan ylöspäin jatkopuomilla.

Kasoissa on kaksi päätä: kasan latvapää ja kasan tyvipää. Kasan tyvipäässä on siis pölkkyjen tyvet, ja toisin päin. Lähtökohtaisesti kasan latvapää on hakkuun jäljiltä tasan, ja tämä pää tuodaan kuormaan sermiä vasten. Taakkaan kannattaa tällöin tarttua siten, että taakka pysyy nostettaessa tasapainossa tai että taakan latvapää on hieman tyvipäätä alempana. Tasaisen kuorman saamiseksi osa taakoista on kuitenkin tuotava kuormatilaan tyvipää sermiä vasten. Pääsääntöisesti kuorma rakentuu tasan silloin, kun joka kolmas taakka nostetaan kuormaan tyvipää sermiä vasten. Suhdeluku vaihtelee hieman riippuen kuormattavasta puutavaralajista.
Pidä kuormauksen aikana huolta siitä, ettei epäpuhtauksia, kuten oksia tai maaperää, nouse kasojen mukana kuormaan. Tämä onnistuu parhaiten, kun taakkaan tartuttaessa kuormainta nostetaan hieman samanaikaisesti. Kuormausliikkeen tavoitteena on, että taakka saadaan vietyä oikeaan paikkaan kuormatilassa hallitusti ja pysähtymättä. Tällöin myös kuormaimen kulkema matka lyhenee. Pohjakuormaa tehdessä ensimmäiset taakat saa jätettyä helpoiten kuormatilaan siten, että taakka on tuotaessa joko tasapainossa tai hieman takapainoinen. Pohjakuorman teon jälkeen taakat kannattaa tuoda kuormaan joko tasapainossa tai hieman etupainotteisesti, jolloin taakan tasaaminen sermiä vasten on sujuvaa. Mikäli taakka on etupainotteinen, sijoitetaan sen alempana oleva pää sermiä vasten.

