Korjuuyrityksillä on monia tiedonhallintaan liittyviä tarpeita. Tarpeet liittyvät esimerkiksi tarjousten ja työtilausten hallintaan, työohjelmien suunnitteluun ja seurantaan, työmaasuunnitteluun, tuotantotietojen hallintaan (mittaukseen ja varastokirjanpitoon), koneyksiköiden tuottavuuden seurantaan, laskutukseen ja taloushallintoon sekä palkanmaksuun.
Savotat-järjestelmä
Näiden ratkaisemiseen yrityksille on tarjolla erilaisia tietojärjestelmiä. Esimerkiksi Koneyrittäjät Ry:n kanssa yhteistyössä kehitetty Savotat-järjestelmä, jonka avulla voi hoitaa puunkorjuuyrityksen palkka- ja taloushallintoon sekä tuotannonseurantaan liittyviä asioita.
WoodForce-järjestelmä
Puunkorjuun, metsänhoidon ja metsänparannuksen parissa työskenteleville yrityksille on tarjolla Trimblen kehittämä WoodForce. WoodForce on suunnittelu- ja ohjausjärjestelmä, jonka avulla yritys voi hallinnoida henkilö- ja koneresurssejaan sekä kapasiteetti- ja tuottavuustietojaan. WoodForcen avulla korjuuyritys voi tehdä korjuukohde-, lohko-, ja kuviokohtaiset työmaasuunnitelmat ja jakaa ne koneilleen ja työntekijöilleen sähköisesti.
Koneyrittäjien Datapankki
Koneyrittäjät ry:n Koneyrittäjien Datapankki on metsäkonetyön seurantapalvelu, jonka avulla yritys voi tarkastella omia metsäkonetietojaan ja voi verrata niitä palveluun syötettyjen tietojen keskiarvoihin. Yritys voi kerätä ja varastoida metsäkonetietonsa datapankkiin, josta voi halutessaan luoda erilaisia raportteja esimerkiksi kone- tai kuljettajakohtaisesti.
Metsäkonevalmistajien järjestelmät
Myös metsäkonevalmistajat tarjoavat koneitaan käyttäville yrityksille omia järjestelmiään esimerkiksi koneiden ja kuljettajien työskentelyn tehokkuuden seurantaan. Konekalustonhallintajärjestelmäksi kutsutulla järjestelmällä voidaan seurata koneiden sijaintia, tuotos-, huolto- ja konetietoja. Järjestelmän avulla voidaan myös analysoida ja havainnollistaa koneiden ja niiden hakkuulaitteiden keräämiä yksityiskohtaisia tietoja.