Korjuukohteen suunnittelua varten paikkatietoa voidaan hankkia eri lähteistä. Paikkatietoa syntyy myös suunnittelun ja korjuun eri vaiheissa. Avoimen paikkatiedon, paikkatiedon yhteiskäytön ja kaupallisen tarjonnan yleistyessä puunkorjuussa voidaan hyödyntää muualla tuotettuja aineistoja yhä joustavammin ja kustannustehokkaammin.
Esimerkiksi Maanmittauslaitos tarjoaa runsaasti sekä avointa että maksullista paikkatietoa, joita voidaan hyödyntää puunkorjuussa. Hyödyllisiä karttatasoja ovat mm. korjuukelpoisuuskartta, maaperäkartta, muinaisjäännökset ja muut kulttuuriperintökohteet, Natura 2000 ja luonnonsuojelualueet. Maaperäkartassa on esitetty maalajien ja maaperämuodostumien jakautuminen. Natura 2000 –paikkatietoaineistossa ovat Valtioneuvoston päätösten mukaiset Natura-kohteet ja KHO:n päätöksen perusteella muutetut kohteet. Luonnonsuojelualueiden paikkatiedoissa ovat mm. vanhojen metsien, lehtojen ja soidensuojelualueet sekä Metsähallituksen päätöksellä rauhoitetut alueet. Voit tutustua Maanmittauslaitoksen paikkatietoikkunaan tästä. Metsäkeskuksen metsätietoaineistoista löytyy muun muassa paikkatietoa korjuukelpoisuudesta ja erilaisista metsien käyttömahdollisuuksista.
Kuviotiedot saadaan useimmiten metsäsuunnitelmista. Metsäsuunnittelujärjestelmien, verkkometsäsuunnitelmien ja metsätiedon standardisoinnin myötä ne ovat siirtyneet paperisista versioista sähköiseen muotoon. Sähköisessä muodossa olevat metsäsuunnitelmat, kuviotiedot ja -kartat on mahdollista siirtää metsäyhtiöiden omiin järjestelmiin ja sitä kautta myös korjuuyritysten käyttöön.